Airsoft 06/2017

Donderdag 22 juni 2017 was het dan zo ver : eindelijk gingen we Airsoften! Jammer genoeg waren de weergoden ons wat minder gezind op een niet zo gebruikelijke manier : in plaats van regen of onweer werden we getrakteerd op de (tot nu toe) warmste dag van het jaar! Na een grondige briefing en safety-uitleg kregen we eindelijk ons eigen geweer aangereikt. Daarbij jammer genoeg ook een lekker warm legeruniform en een plastic veiligheidsmasker. Zweten en puffen, dat ging er de komende drie uur niet aan ontbreken!
 
Het Airsoften was superleuk! Na het eerste half uur te spelen onder een loden zon kwamen de wolken opzetten met de nodige wind en viel het al bij al nog mee. Jammer genoeg moest het donkergroene team in de drie spellen telkens de duimen leggen voor het lichtbeige team. In het eerste spel moesten we zo veel mogelijk vlaggeposten veroveren en onze vlag heisen. Het donkere team had al snel een zeer ruime voorsprong hier, maar tegen het einde domineerde het lichte team het veld volledig! Bij het volgende spel moest elk team zijn eigen bunker verdedigen. Dit ging eerst goed voor het donkere team, maar na een dik kwartier brak het lichte team door en moesten ze de bunker prijsgeven. Ondanks verwoede pogingen van het donkere team bleeft het lichte team zitten waar het was!
 
Voor bijna iedereen was het de eerste keer dat ze Airsoft deden en ondanks de zware omstandigheden vonden we het allemaal zeker voor herhaling vatbaar! Jammer genoeg was er niet echt mogelijkheid om op het terrein zelf foto’s te nemen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.