ECC Moscow 2019

Voor de 51ste editie van het ECC, European Controllers Cup, georganiseerd te Moskou, Rusland, waren de luchtverkeersleiders weer talrijk aanwezig. Maar liefst 25 verkeersleiders, zowel supporters als spelers, hebben de bureaucratie van Poetin ondergaan om de nodige visum papieren in orde te krijgen. Desalniettemin was iedereen goed en wel aangekomen in Moskou voor dit prachtig tornooi waarbij een 40 tal ATC ploegen uit heel Europa hebben aan deelgenomen. Niet alleen waren de weergoden met ons maar was dit ook het eerste tornooi voor Mimoun Mokhtar als kapitein, een echte doop dus voor hem in Tsarenland. Na 10 jaar heeft de vorige kapitein Bjorn Borrey de fakkel doorgegeven. Wij danken hem ten zeerste voor al het gedane werk en de vlot verlopende organisatie van ECC 2004 in Leuven en ECC 2014 in Oostende. Voor het derde jaar op rij werd een ploeg gemaakt samen met de verkeersleiders van Nice, vandaar de naam ‘BRUCE’ voor het team.

Na 3 jaren in de top 5 geëindigd te zijn, waren de verwachtingen alweer zeer hoog.

De verstandhouding met team Nice was alweer een voltreffer, zowel op als naast het veld. Helaas hebben we in de kwartfinale de duimen moeten leggen voor het robuuste team van Minsk met een 6e plaats als gevolg.

De organisatie was weer tot in de puntjes uitgekiemd met uitzondering van de dagelijkse twee uur durende heen en terugreis naar de velden vanuit het hotel. Hiertegen was weinig te beginnen als men weet dat Groot Moskou 20 miljoen inwoners heeft die dagelijks pendelen naar het centrum, zover de discussie over klimaatvervuiling.

Overdag was het zwoegen op het veld maar s’ avonds konden zowel spelers als supporters een verzetje gebruiken. Hoewel het niet eenvoudig was om een restaurant te reserveren voor een 50 tal personen (Nice inbegrepen) is dit zonder al te veel moeite gelukt. Hiervoor konden we rekenen op onze nieuwe kapitein die als een echte polyglot bijna vloeiend Russisch spreekt.

Elk jaar komen er ook nieuwe verkeersleiders bij waar aardig wat voetbaltalenten bijzitten. Hopelijk trekt die trend zich door voor de komende jaren. In mei 2020 wordt het tornooi in Verona, Italië, georganiseerd. Na dit tornooi zal er geëvalueerd worden indien de komende jaren nog met Nice gespeeld zal worden daar het aantal voetballers bij Skeyes jaarlijks stijgt.

Wij willen iedereen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat het ECC Moskou een echt succes werd, op als naast het veld.

Een speciale dank aan skeyes club die mee gesponsord hebben en hopelijk dit de komende jaren zullen blijven doen.

Hopelijk wordt ECC Verona 2020 even goed, zowel qua resultaat als sfeer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.