Vélodrome de Roubaix – Feedback

Velodrome Roubaix

Vrijdag 6 september zijn we met een 12tal fiets “junkies” richting velodrome Roubaix gereden. Daar hebben we onze eerste “rondjes” gereden op een internationale indoor piste ! De kennismaking begon met eerst een paar gewone rondjes onderaan  te rijden  om de fiets te leren kennen en wat te acclimatiseren. Daarna werden we al sneller wat hoger op de piste gestuurd. Waar er ook wat sneller moest gereden worden.  Om uiteindelijk dan toch te leren hoe we zo hoog mogelijk kunnen gaan in de bochten. Een beetje angstig waren de eerste rondjes wel; maar naarmate we sneller reden verdween de angst ook snel.

Uiteindelijk heeft de Sébastien (begeleider roubaix) ons nog een paar technieken uitgelegd en hebben we op het einde nog een wedstrijdje gereden met 3 ploegen om ter snelst 8 rondjes volle gas geven.

Het was een aangename kennismaking met het pisterijden. Na enkele rondjes zat ik persoonlijk al stikkapot ; maar de betere getrainde mannen hebben zich best 2 uurtjes kunnen uitleven.

Het is een aanrader voor iedereen die graag op een fiets zit. En het smaakt naar meer.

Het was ook totaal geen probleem voor beginners om dit eens mee te doen. Zelfs alle materiaal was in Roubaix verkrijgbaar : fietsen, helmen, schoenen ed.

 

Als afsluiter zijn we snel eens gaan kijken naar de openluchtpiste die er langs ligt (waar de aankomst van Parijs-Roubaix altijd plaats vindt). Daarna een pintje gaan drinken in het clubhouse van de fietsclub van Roubaix. En Raf heeft daarna de clubverantwoordelijke kunnen overtuigen om ons eens de legendarische douchezaal te laten bezoeken.  Dat heeft een paar prima foto’s opgeleverd.

 

Dit prachtig sportevenement hebben we kunnen organiseren dankzij de steun van de skeyes Club ! waarvoor ik alle Club bestuursleden nog eens hartelijk wil danken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.