VR gaming – CANAC2

Op 24 oktober 2019 zijn een 14-tal verkeersleiders uit Canac2 samen een eerste virtual reality spelervaring gaan opdoen bij het bedrijf VR BASE in Mechelen.

Virtual reality gaming is een interactieve beleving waarbij je doormiddel van een 3-D bril (en een computer in een rugzak) in een spelomgeving naar keuze geprojecteerd wordt. Bij VR Base gaat het meestal om een shooter-spel, je krijgt dus ook een wapen in je hand waarmee je de virtuele vijand kan afknallen.

Na een korte briefing loopt iedereen rond in een grote lege hal, met een bril en een rugzak op, wat voor een buitenstaander nogal raar overkomt. Maar de virtuele wereld zelf is zeer gedetailleerd en realistisch, je ziet de medespelers ook lopen en actie ondernemen…

We speelden twee keer een introductiespel met telkens 7 personen, waarin we werden gedropt op een platform en in team de basis moesten beschermen tegen aanstormende vijanden.

Het tweede spel was met 14 personen tegelijk, twee teams van 7 personen, die elk aan een kant van de hal starten en elkaar halverwege moesten bekampen in de virtuele wereld van schuilplaatsen en obstakels. Knap gedaan en verrassend vermoeiend!

De zweetdruppels konden daarna opdrogen bij een drankje (in VR base), de hongerige magen gestild in een restaurantje in Mechelen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.