skeyes team @ run to Tokyo

Op zondag 15 september 2019 was het zo ver.

Onder een stralende zon en met een erehaag van jongere en oudere Belgische Olympiërs (oa. Roger Moens, Gaston Roelandts, Kim Gevaert, Kim Clijsters, …), werd het startschot gegeven voor Team Belgium Run to Tokyo. Met dit initiatief willen het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het VBO de Belgische olympische atleten niet alleen moreel, maar ook financieel steunen met het oog op de volgende Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

In het prachtige kader van het Zoniënwoud en de Hippodroom van Bosvoorde leggen teams van 5 personen een marathon af in estafettevorm.
Tegelijkertijd, kunnen de teams deelnemen aan challenges in verschillende olympische disciplines die meetellen in hun eindscore van de Marathon.

Het geheel in een gezellige typische Japans-olympische sfeer en onder de aanmoedigingen van de Belgische Olympiërs die er hun jaarlijkse assemblee houden.

skeyes was ook van de partij met één ploeg.

Vincent, Hans, Philippe, Ali en Bart legden de marathon of in 4:19:03, goed voor een 138ste (op 186) plaats. Spijtig genoeg liep onze eerste loper een blessure op waarna de andere lopers een inventief plan uitdachten om onze ploeg toch nog in de running te houden.

Dankzij Hans behaalden we de eerste plaats in tennis, één van de 5 challenges van olympische disciplines. Tegen zijn opslag van 173km/u was geen andere ploeg opgewassen. Dit bezorgde onze ploeg 200 seconden tijdsbonus wat ons uiteindelijk een finale tijd gaf van 4:15:43, goed voor een 130ste plaats.

De eerste plaats ging naar het Belgian Military Athletic Team 1 in een (bijna 😊) Olympische prestatie van 2:32:49.

Goed gedaan jongens en misschien tot binnen 4 jaar voor Run to Paris?

Bart

FR

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.